פורסם ב-

עריסה ניידת לתינוק

עריסה ניידת

עריסה ניידת

חודשי החיים הראשונים של תינוקכם הם זמן מיוחד של התפתחות וקירבה. כבני אדם, אנחנו מתוכנתים לצורך מגע וקשר פיזי, ותינוקות זקוקים לכך עוד יותר. עריסה ניידת מעניקה לכם את ההזדמנות ליהנות מכל היתרונות של קירבה זו, תוך שמירה על נוחות ובטיחות מקסימליות עבורכם ועבור תינוקכם. עריסה ניידת מעניקה לכם את הגמישות והחוהפש ליהנות מכל היתרונות של קירבה ונוחות, תוך שמירה על בטיחות תינוקכם. היא הופכת את חודשי החיים הראשונים לחוויה קלה, נוחה ונעימה.

היתרונות העיקריים של שימוש בעריסה ניידת:

  • קירבה ואינטימיות: עריסה ניידת מאפשרת לכם למקם את תינוקכם קרוב אליכם בכל מקום בבית, ובכך לחזק את הקשר ביניכם. אתם יכולים ליהנות ממגע עין, מגע פיזי ושיחות מרגיעות, החיוניים להתפתחות הרגשית של תינוקכם, בכל שעה ובכל מקום בבית..
  • מינימליזם וחסכון במשאבים: אתם לא צריכים להיקלע להוצאות מיותרות. אין צורך בעריסה בחדר השינה ועריסה נוספת בבית. עריסה ניידת, תשמש אתכם בכל מקום בבית.
  • שיתוף שינה בטוח: תינוקות בני יומם זקוקה לקרבה של ההורה. שינה משותפת באותו החדר עם התינוק, מאפשר לתת מענה מיידי לכל צרכי התינוק וכן להיות מודע ולהגיב בזמן אמת למצוקותיו. הקרבה מרגיעה את התינוק ומסייעת לו להרגיש בטוח. עם זאת, חשוב לעשות זאת בצורה בטוחה. עריסה ניידת מאפשרת ליהנות מקירבה פיזית לתינוק בלילה מבלי לחלוק איתו מיטה ולחשוף אותו לסכנות. 

עריסה ניידת לתינק

  • נוחות מרבית: עריסות ניידות רבות מצוידות גלגלים המסייעות להרגיע את תינוקכם על ידי תנועה ולהקל עליו להירדם. בנוסף, הן קלות לנשיאה ממקום למקום, כך שתוכלו לקחת את תינוקכם איתכם לכל מקום בבית, גם כאשר אתם עסוקים. עריסות ניידות הן קלות משקל וקלות לנשיאה, כך שתוכלו להזיז אותן בקלות בין חדרים בבית. זה מאפשר לכם ליהנות מקירבה לתינוקכם בכל מקום, בין אם אתם בסלון, בחדר השינה, במטבח או אפילו בחדר האמבטיה. כך תוכלו להמשיך בעיסוקיכם היומיומיים תוך שמירה על קשר עין ופיקוח על תינוקכם.
  • גם ביום וגם בלילה: עריסות ניידות מתאימות לשימוש הן ביום והן בלילה, ומאפשרות לכם ליצור סביבה נעימה ומוכרת לשינה עבור תינוקכם בכל מקום ובכל שעה.

עריסת תינוק ליד

בטיחות מעל הכל:

חשוב לבחור עריסה ניידת העומדת בתקן ומצויידת במזרן תואם בעל תו תקן. ודאו שהעריסה מצויידת במעצורים בכל הגלגלים והקפידו תמיד שחדר התינוק יהיה מאוור. 

לחצי כאן להזמנת עריסה ניידת ששומרת אתכם קרובים בכל מקום בבית.

עריסת תינוק ניידת

 

פורסם ב-

כילה לעריסה

כילה לעריסה

עריסות תינוק קלועות הן דרך יפהפייה וטבעית ליצירת מקום שינה בטוח ומזמין עבור התינוק. ניתן בקלות להוסיף לה נוסף מגע של קסם ורוגע באמצעות כילה לעריסה. היא לא רק נראית כאילו יצאה מהאגדות, אלא היא גם עושה קסמים.

כילה לעריסהכילה לעריסה

יתרונות השימוש בכילה בעריסה:

  • מגינה על התינוק: עוטפת את העריסה תוך שמירה על אוורורו ומקסימלי ומגינה על התינוק מפני עקיצות יתושים וחרקים אחרים.
  • תחושת ביטחון: יוצרת מעין חלל אוורירי ומוגן סביב לתינוק, שתורם לתחושת הרוגע והמוגנות. תחושות אלו חיוניות במיוחד לתינוקות שנולדו קודם לזמנם או שסובלים מקשיי שינה.
  • מניעת כניסת חיות מחמד: מהווה עוד מחסום פיזי בפני חתולים ויכולה למנוע מהם להיכנס לעריסה ולחלוק אותה עם התינוק.
  • מראה קסום: תמיד מוסיפה מגע של קסם לחדר התינוק.
  • הרכבה קלה: הכילה מתחברת לכילה בקלות (אין צורך בקידוחים או כלים). היא נעה עם העריסה ושומרת על התינוק מוגן בכל מקום שהעריסה נמצאת בבית.

כילה לעריסת תינוק

כילה לתינוק היא דרך מצוינת להוסיף מגע של קסם, רוגע וביטחון לחדר התינוק. כילה יכולה לעזור לתינוקכם לישון טוב יותר, להרגיש בטוח יותר ולהגן עליו מפני מזיקים.

הזמינו היום עריסה להשכרה עם כילה.

פורסם ב-

עריסה קטנה חלומות גדולים

עריסה קטנה

עריסה קטנה לתינוק

כל היתרונות של עריסה קטנה לתינוק (וגם כמה חסרונות)

כל הורה מחפש פתרונות פתרונות שינה אופטימליים, בטוחים ונוחים עבור התינוק שלו: הוא רוצה קרבה לתינוק מסביב לשעון, פתרונות שמתחשבים לא רק בפנטזיות עיצוביות, אלא גם במציאות. והמציאות בדירות עירוניות חדשות כוללת לא פעם קירות קרובים מדי אחד לשני, שלא משאירים הרבה מקום או מרחב תמרון לעריסה.

מידות עריסה

מידות עריסה סטנדרטית בארץ הן 65X96 ס"מ. רוחב רגלי עריסה סטנדרטית של 65 ס"מ לא תמיד מאפשר להכניס את העריסה במרווח שבין הקיר למיטת ההורים. לרוב, זה ידרוש הצמדת מיטת ההורים לקיר השני. בנוסף, תינוקות בני יומם מעדיפים תחושה הדוקה ומכרבלת יותר המוכרת להם מהרחם. עריסה גדולה יכולה להשפיע שלילית על שנת התינוק.

 

מידות עריסה

מידות עריסה לתינוק

קטנות וקומפקטיות

כמו מכוניות, כך גם עריסות. הישראלים אוהבים גדול ושוק העריסות נשלט על ידי עריסות גדולות. בשימוש בעריסה, הם עלולים לגלות לעתים שהיא מסורבלת ולא נוחה לתנועה בבית. אך קיימות גם עריסות קטנות, המתאימות לחדרי שינה קטנים, עוברות בקלות בין משקופים וניתן לנייד אותן בין חדרי הבית בקלות תוך שמירה על בטיחות התינוק ואפילו מבלי להעיר אותו. מידת עריסה של 50X80 בהחלט יכולה להתאים לכל חדר שינה, גם הקטן ביותר, מבלי שצריך להצמיד את המיטה לצד.

עריסה קטנה

קטנות ומכרבלות

עריסה קטנה מעניקה תחושת ביטחון ותורמת לשינה טובה יותר מאשר עריסה גדולה. כשהתינוק מושיט יד או רגל ופוגש את דפנות העריסה והמפגש נוסך בו בטחון. העריסה הקטנה מדמה תחושה מוכרת של רחם ומשרה על התינוק את הרוגע הדרוש לשינה איכותית.

בין אם אתם חובבי עיצוב מינימליסטי או מחפשים פתרון פרקטי לחלל קומפקטי, עריסה קטנה לתינוק עשויה להיות התשובה המושלמת. עריסות קטנות מציעות יתרונות רבים לצד כמה וכמה נקודות למחשבה. בואו נצלול פנימה ונבין האם עריסה קטנה מתאימה גם לכם.

חשוב לקחת בחשבון בבחירת עריסת תינוק קטנה

לצד היתרונות הרבים של עריסה קטנה, חשוב להיות מודעים לשתי נקודות:

  • הגבלת גיל: לפי התקן, עריסות תינוק נועדו לשימוש עד גיל 3-4 חודשים בלבד. במהלכם התינוק ישן נהדר, אבל מגיל חצי שנה, הוא יזדקק למרחב תנועה גדול יותר. עריסה קטנה כבר לא תוכל ללוות אותו לאחר גיל חצי שנה.
  • מזרן לעריסה קטנה: ודאו שהעריסה הקטנה שלכם באה עם מזרן נושם תואם. התאימו את גודל המזרן לגודל העריסה.

עריסה קטנה מעוצבת יכולה להיות פתרון נוח, פרקטי ובעיקר בטוח לתינוקות בחודשי החיים הראשונים. היא מאפשרת שינה קרובה ואיכותית, מעניקה לתינוק שינה נעימה ומעניקה להורים את הגמישות להשגיח על התינוק במקביל להתנהלות נוחה בבית.

אם גם הבית שלך קומפקטי, לחצי כאן להזמנת עריסה קטנה לתינוק.

עריסה קטנה

פורסם ב-

עגלה מפוארת לבובה

עגלה מפוארת לבובה

עגלה לבובה יוצאת להרפתקאה

הורות היא מסע קסום, מלא ברגעים מענגים (ומאתגרים) והזדמנויות אינסופיות לטפח את דמיונו של הילד. צעצוע אחד פשוט, עתיק יומין וקסום שמצא את דרכו לליבם של פעוטות והורים כאחד, הוא עגלה קלאסית מקש. מעבר לתפקידה ככלי משחק, העגלה לבובה משמשת ככלי רב גוני התורם משמעותית לגדילה והתפתחות של פעוט.

שחרור יצירתיות ודמיון:

עגלה לבובה היא לא רק אמצעי לדחוף חברים מיניאטוריים. היא שער לעולם של דמיון. כאשר פעוטות לוקחים על עצמם תפקיד של הורה או מטפל, היצירתיות שלהם פורחת. כל נסיעה בעגלה עם הבובה שלהם הופכת להרפתקה: טיול לפארק, ביקור בארץ פנטזיה, או אפילו מסע מדומה לחלל החיצון. באמצעות משחקי דמיון ותפקידים ילדים מפתחים כישורי סיפור, בונים אוצר מילים ולומדים לבטא את מחשבותיהם.

פיתוח אמפתיה ומיומנויות חברתיות:

משחק בעגלה ובובה מחקה את האחריות של המטפל, ומטפחת אמפתיה אצל פעוטות. כשהם מטפלים בבובה שלהם, הם מחקים את דמויות מוכרות להם ולומדים להבין את הרגשות, הצרכים והחשיבות של פעולות עדינות. החשיפה המוקדמת הזו ל"טיפול" מניחה את הבסיס לאינטראקציות חברתיות בריאות, ומלמדת פעוטות איך להיות אדיבים, סבלניים וקשובים לאחרים.

פיתוח שפה ותקשורת:

עיסוק בתרחישים מלאי דמיון עם עגלת בובה מעודד פעוטות לבטא את מחשבותיהם ורגשותיהם. הם מספרים על הרפתקאותיהם, שואלים שאלות ומנהלים שיחות עם הבובות או החברים שלהם למשחק. דיאלוג מתמיד זה משפר את כישורי השפה, אוצר המילים ויכולות התקשורת.

הרפתקאות עגלת בובות אינן מוגבלות למשחק סולו; הם מספקים הזדמנויות נפלאות לקשר משפחתי. הורים, אחים וחברים יכולים להשתתף במסעות הדמיון הללו, וליצור יחד זיכרונות יקרים. באמצעות משחק משותף, משפחות מחזקות את הקשרים ביניהן ומטפחות תחושת ביחד.

פיתוח מוטוריקה עדינה:

עגלת הבובה אולי נראית כמו משחק ילדים, אבל היא גם כלי חשוב לפיתוח מוטוריקה עדינה. תמרון העגלה סביב מכשולים או דחיפתה במעלה שיפועים דורש תיאום עין יד ותנועות מדויקות. פעולות אלו מחזקות את השרירים בידיו ובזרועותיו של הפעוט, ותומכות בפיתוח המיומנות המוטורית הכוללת שלו. עגלת בובה יציבה מצד אחד ועם זה קלת משקל, מסייעות לפעוט שמתחיל את צעדיו הראשונים לפתח יציבה. הוא לא נשען על העגלה אלא לומד באמצעותה להחזיק את הגוף שלו בעצמו בצורה יציבה ובטוחה.

עגלת הבובה היא הרבה יותר מצעצוע; זה כלי של דמיון, התפתחות, צמיחה, וזרז לחיבור. כאשר פעוטות חוקרים את עולם משחקי העמדת פנים עם עגלות הבובות שלהם, הם מתחילים במסע של יצירתיות, אמפתיה ופיתוח מיומנויות. כל זה תוך כדי פיתוח ושכלול היציבה ופעולת ההליכה. אז בואו נסע למסע.

לחצי כאן למעבר לעגלות בובה המשגעות של shushu.

 

פורסם ב-

להתאמן בשביל שניים

כל מה שצריך לדעת על פעילות גופנית בהריון

ב"הלידה" אחד מספרי ההריון הראשונים שנכתבו בארץ (הוצאת ידיעות 1968) ממליץ פרופ' משה לנצט לנשים הרות לצאת מדי יום לטיול הליכה בן חצי שעה. בתקופה שבה המלצת הרופאים והחוקרים היתה להמעיט בפעילות, היה לנצט חלוץ. במהלך השנים שחלפו מאז נאספו עדויות בדבר יתרונות פעילות גופנית בהריון וההמלצות השתנו. כל אנשי המקצוע מסכימים כיום כי לפעילות גופנית בהריון תקין השפעה חיובית גדולה על ההריון.

חוקרים, רופאים וארגוני גניקולוגיה ומיילדות בעולם עדיין חלוקים בשאלות רבות הקשורות לפעילות – מהותה, סוגה, משכה, עצימותה ומינונה, מחלוקת שמהווה מקור לבלבול באוכלוסייה. מטרת הכתבה היתה להגיע להמלצות ברורות לאישה ההרה, משימה שלתחושתינו שעמדנו בה בהצלחה חלקית בלבד. לדברי ד"ר נעמה קונסטנטיני, רופאת ספורט ומשפחה, מנהלת המרכז לרפואת ספורט בהדסה בירושלים, המקור לבלבול  נעוץ במחסור במחקרים, שהרי לא פשוט לקבל אישור לבצע מחקרים באדם, לא כל שכן בנשים הרות. חלק מהמחקרים על ספורט בהריון מתבססים על מחקרים בכבשים, שגם הם בעייתיים שהרי אנחנו לא לחלוטין דומים. בנוסף, קשה לשכנע כבשה לעשות יוגה כדי לבדוק את השפעת האימון על מהלך הריונה. כך שההמלצות של הארגונים מתבססות על תאוריה, הגיון בריא ונסיון לא פחות מאשר על מחקר מדוקדק.

לדבר ד"ר ישראל הנדלר מומחה ליילוד וגיניקולוגיה, הריון בסיכון ואולטרסאונד מיילדותי, מנהל מיון היולדות בתל השומר וסגן מנהל חדרי הלידה בו, פעילות גופנית בהריון (וכמובן שגם לא בהריון) מאד מומלצת. "בזמן הריון הפעילות מקלה על סימפטומים רבים של הריון כמו כאבי גב, מפחיתה את תחושת הכבדות והעייפות, מניעת סכרת הריון, מפחיתה נטייה לבצקות וורידים מורחבים, מונעת עלייה מוגזמת במשקל, תורמת למצב רוח טוב, לדימוי עצמי גבוה בהריון ומפחיתה סימני דיכאון". וזה עוד לא הכל.

פעילות גופנית בהריון מורידה את רמת המתח והחרדה בהריון, משפרת את היציבה ומסייעת בשמירה על גמישות חוליות הגב והצלעות, מה שמאפשר יותר נינוחות ונשיאה טובה יותר של העומס. היא גם עוזרת להפחתת הלחץ על הקיבה ולבעיות בעיכול. מחקרים מצביעים על כך שפעילות גופנית עוזרת להכין את הגוף ללידה, מקנה שליטה טובה יותר על הנשימה וההרפיה ומאפשרת חזרה מהירה יותר של הגוף למשקל ולפעילות רגילה לאחר הלידה. ארגון המיילדות הישראלי טוען כי נשים העוסקות בפעילות גופנית במהלך ההריון הן בעלות פוטנציאל לקיצור משך הלידה (נתון שלא הוכח ברוב החקרים) וייתכן כי הלידה שלהן מצריכה פחות התערבות מיילדותית. מחקר אחר שבדק תינוקות שנולדו לנשים שהתאמנו במהלך ההריון, מצביע על כך שתינוקות לאמהות שהתאמנו בהריון נוטים להירגע בקלות רבה יחסית, מפגינים עוררות גבוהה יותר יחסית לאמהות לא פעילות ואף נוטים לסבול פחות מעודף משקל במהלך חייהם. ואולם, לדברי ד"ר הנדלר קשה לבודד במחקר את כל הפרמטרים וייתכן שהנשים רגועות מסיבה אחרת, ונשים רגועות יולדות תינוקות רגועים, כך שלא ניתן לזקוף זאת בלעדית לטובת העיסוק הספורטיבי.

מתי להתחיל (רמז: עדיף לפני ההריון)בגלל החשש מעליה במשקל, נשים רבות שלא התאמנו בעבר, מוצאות כי דווקא הריון הוא זמן מתאים לאמץ סגנון חיים בריא וספורטיבי. ואולם, לדברי הרופאים, בדיקת הריון חיובית איננה אות לפצוח במשטר אימונים, במיוחד לא כשמדובר בנשים בעלות עודף משקל.  "הריון הוא לא עיתוי נכון להתחיל במאמצים גדולים שגורמים לעלייה מהירה בדופק ובלחץ הדם בגוף שאינו מורגל לכך, ובנסיבות כאלה, אימון עלול לגרום לסיבוכים הקשורים בלחץ דם ואף ללידה מוקדמת." אומר ד"ר הנדלר. לדבריו, ההמלצה לנשים בהריון היא לעסוק בפעילות גופנית באותה מידה שהורגלו אליה קודם, כשהמטרה היא לא להעלות את הכושר, אלא לשמור על הכושר הקיים, תוך כדי הקשבה לגוף. "בפעילות גופנית בהריון" אומרת ד"ר נעמה קונסטנטיני מנהלת המחלקה לרפואת ספורט ופיזיולוגיה במכון וינגייט, "אנחנו רוצים להרוויח את בריאות האישה מבלי לסכן אותה ואת העובר." אז כמו עם חומצה פולית, כך גם לגבי התעמלות – עדיף להתחיל לפני. אך גם אם לא התאמנת קודם, אבל את בריאה וההריון שלך תקין לדברי ד"ר הנדלר עדיף שתתחילי כמה שיותר מוקדם. במקרה כזה הפעילות המומלצת עבורך היא פעילות אירובית מתונה כמו הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים נייחים או פעילות מפתחת כושר ייעודית לנשים בהריון. "תחילת ההריון הוא בהחלט לא זמן טוב למאמצים גדולים במיוחד אצל מי שלא מורגלת בהם, כי בתקופה זו ההריון הכי רגיש, ובזמן זה נוצרות מערכות העובר ואיבריו." אומרת ד"ר קונסטנטיני. "אימון ממושך בעצימות גבוהה מביא לעלייה בדופק האם והעובר, חום הגוף שלהם, לחץ הדם ועליה בתצרוכת החמצן ונוצרת תחרות בין צרכיו של העובר לצרכי השרירים במאמץ. אמנם אין הוכחות מחקריות בדבר נזקים לעובר בעקבות פעילות עצימה, אבל זה מהסיבה שאף אחד לא רוצה לסכן עוברים לשם בדיקה. כך שאין להסיק מהעדר המחקר על כך שלא נגרם נזק לעובר בתנאים כאלה". בטרימסטר הראשון מתפתחות מרבית מערכות העובר ובשלב זה גם מתרחשות רוב ההפלות הטבעיות.

רופאים וחוקרים היום מכירים בחשיבות הגופנית והנפשית של פעילות גופנית בהריון ומעודדים גם נשים שלא התאמנו קודם לעסוק בפעילות גופנית – אירובי וכוח, אבל הדגש הוא במקרה של נשים אלה הוא על פעילות מתונה מאד, הנבנית בהדרגה מבחינת משכה ועצימותה. יש להתחיל מפעילות קלה של כמהדקות שלוש פעמים בשובע ולהעלות בהדרגה. לדברי ד"ר קונסטנטיני, לא חייבים לפצוח באימונים, אפשר פשוט לאמץ הרגלים פעילים יותר בזמן הריון – לזוז, ללכת ברגל, לעלות מדרגות וכו'.

לזוז ולהקשיב

החרוצות שביניכן שטרחו בערב שבת, התאמנו לפני ההריון והריונן תקין, מוזמנות להמשיך בשגרת האימונים תוך התאמות קלות הנוגעות לסוג הפעילות ועצימותה. ההמלצה היא לבצע פעילות גופנית שלוש בשבוע ואף יותר ובמידת האפשר לשלב פעילות אירובית עם פעילות אנאירובית (לא בהכרח באותו האימון). בשלבים מוקדמים של ההריון יש להימנע מסוגי ספורט שיש בהם מגע – כדורסל, קיקבוקסינג וכן מפעולות מסוכנות בהריון כמו וצניחה. צלילה אסורה בכל שלבי ההריון. חשוב לשמור על רצף באימון ולא להפסיק להתאמן ואז להתחיל שוב כעבור מספר שבועת. כדי למנוע מצב של התחממות יתר, על הפעילות להתבצע במזג אוויר נוח או בחדרים ממוזגים ובבגדים נוחים, משכה לא אמור לעלות על שעה ובמהלכה ואחריה יש להקפיד על שתייה מרובה גם אם לא מרגישים צמא.

רופאים וחוקרים מסכימים כי הדבר הכי חשוב בפעילות גופנית בהריון הוא להיות קשוב לגוף. אם פעילות מסויימת גורמת לכאב או מאמץ שאינו נוח, או לא נעים, אז עדיף לחדול ממנה. קוצר נשימה משמעותי, דימום מאיבר המין, סחרחורות, כאבי ראש, כאב בחזה, דליפת מי שפיר או ירידה בתנועתיות העובר במהלך הפעילות הן סיבה טובה להפסיק את האימון ולקפוץ לרופא. ועכשיו, אפשר להתחיל להזיע.

מתי להימנע

למרות היתרונות הבולטים של פעילות גופנית בהריון, במקרים מסויימים עדיף להימנע ממנה, ואלו הם: היסטוריה של הפלות טבעיות קודמות; דימום שמקורו בשליית פתח, מרעלת הריון, נשים עם צירים הנמצאות בחשש ללידה מוקדמת, נשים הסובלות מבעיות בצוואר הרחם, נשים שנושאות הריון מרובה עוברים, מקרים בהם אין אספקת דם מספקת לעובר והוא לא צומח כמו שצריך. במקרה כזה, מנוחה תאפשר ליותר דם לזרום לרחם. ועם זה, לא הוכח כי מנוחה מונעת לידה מוקדמת. לדברי ד"ר הנדלר במקרים של צירים מוקדמים אישה מקבלת חופשת מחלה, שמטרתה להימנע מסיטואציות שגורמות לה לצירים, אך פעילות גופנית היא לאו דווקא סיטואציה כזו, ואם הפעילות אינה הגורם לצירים, אין מניעה להמשיך. במקרים של דימום בתחילת הריון אנחנו אומרים לאישה לנוח", אומר ד"ר הנדלר, אבל לרוב זה כי אין לנו משהו יותר טוב מזה להציע. מנוחה או שמירת הריון אין משמעותה לשכב כל היום במיטה, מצב שיכול להוות סיכון להיווצרות כרישי דם. פעילות גופנית מתונה כמו הליכה, שחיה ושיעורים ייעודיים לנשים הרות, דווקא יכולה לסייע, לגוף ולנפש כאחד." במקרים של דימום בשל שיליית פתח, עדיף לוותר על פעילות גופנית. נשים הסובלות ממחלת לב או ריאות או יתר לחץ דם כרוני מתבקשות להיוועץ ברופא טרם הפעילות. גם עלייה בלחץ הדם, אנמיה על רקע הריון, נפיחות ברגליים שיכולה להעיד על רעלת הריון וכן מחלות זיהומיות המלוות בחום, דורשות בירור רפואי לפני המשך הפעילות.

לשמור על דופק

במהלך ההריון עולה דופק האישה במנוחה ב-10-15 פעימות מאשר בזמן רגיל. בזמן פעילות גופנית עולה הדופק והחום של האישה ואיתם גם אלה של העובר. לכן בכל פעילות אירובית בהריון מומלץ לא לעבור דופק של 75 אחוז מהדופק המירבי כדי לא לגרום למצוקה עוברית וכדי למנוע מצב של היפרתרמיה (עודף חום) בעובר. ואולם, רובנו לא יודעות בדיוק מהו הדופק המירבי שלנו. "טבלאות הדופק הינן כלליות לאוכלוסיה, יכולה להיות בהן סטייה של עד 20% מה גם שבזמן הריון המערכת משתנה, מספר הפעימות עולה וגם נפח הפעימה, כך שגם נתוני עבר לגבי דופק מירבי, אינם רלוונטיים." לדברי ד"ר קונסטנטיני המבחן המיהמן ביותר הוא מבחן הדיבור (walk and talk test). כל עוד את יכולה לנהל שיחה רציפה וממושכת בזמן הפעילות מבלי להתנשף ומבלי להרגיש קוצר נשימה, זה מעיד שאת בדופק הנכון. כשאת מתחילה להתנשף בכבדות ומתקשה לנהל שיחה זה סימן שיצאת מהטווח האירובי הבטוח ואת נמצאת בדופק גבוה מדי."

ייעוץ מקצועי:

* ד"ר ישראל הנדלר מומחה ליילוד וגיניקולוגיה, הריון בסיכון ואולטרסאונד מיילדותי, מנהל מיון היולדות בתל השומר וסגן מנהל חדר הלידה ואבא לשלושה.

ד"ר נעמה קונסטנטיטני, מומחית ברפואת משפחה ורופאת ספורט, מנהלת המרכז לרפואת ספורט בהדסה ירושלים ויו"ר הועדה רפואית ועד אולימפי

* ד"ר לובה גליצקיה, מנהלת המחלקה לרפואת ספורט ופיזיולוגיה במכון וינגייט

* שרון שטרית  – פיזיותרפיסט מוסמך, מתמחה בפעילות גופנית לנשים בהריון ולאחר לידה, הכנה ללידה ושיקום רצפת אגן.